Móricz Zsigmond körtér 1956

betűkörív

 "A kerek világon, minden térképen és glóbuson, ma átírják a nevedet, Budapest. Ez a szó nem várost jelöl már. Budapest ma ennyit tesz, mint a tanknak neki lehet menni puszta kéz­zel. Budapest, minden nyelvén a világnak, azt jelenti, hűség, önfeláldozás, szabadság, nemzeti becsület. Minden ember, aki szereti szülővárosát, azt kívánja: Légy te is olyan, mint Budapest! Kívánom én is: légy mindörökké olyan, amilyen ma vagy, Budapest. Büszke és bátor emberek tanyája, magyarok jó útra vezérlője, az emberi fajta csillagfénye, Budapest! Légy vendéglátója a világ minden nemzetének, de ne tűrj meg többé megszálló hordákat, idegen zászlókat e megszentelt falak között.
Légy te is olyan, mint Budapest, Budapest: és tedd, hogy mi, méltatlan fiaid, méltók lehessünk hozzád és egymáshoz." Örkény István:Fohász Budapestért részlet

A Móricz Zsigmond körtéren olvasható a fenti fohász betonbetűkből ,egy 1956 cm-es sugarú betonköríven, melyet egy különleges technológiával készítettünk gyárunkban. Büszkék vagyunk rá, hogy részese lehettünk Pelle Zita és Balázs Marcell építészek által megálmodott terv megvalósításában, és köszönjük az S'39 Hybrid Design Manufaktúra odaadó és kitartó munkáját,amelyet  a gyártás során nyújtottak.

Móricz ZSigmond