Betonpaplan Magyarországon már több helyszínen

BETONPAPLAN:2016. júliusától stratégiai partnerei lettünk SoDeGo consulting Ltd-nek, aki magyarországi kizárólagos forgalmazója a Concrete Canvasnak-azaz betonpaplannak.

 

Ki a Concrete Canvas Ltd?

a beton alkalmazás egy úttörő módszerének, a Concrete Canvas anyagnak és technológiának a gyártója. A Concrete Canvas eredendően a díjnyertes Concrete Canvas Sátor gyártásához lett kifejlesztve, mely termék gyakorlatilag egy zsákba csomagolt épület, felépítéséhez pedig csak vízre és levegőre van szükség

Mi az a Concrete Canvas -azaz betonpaplan?

egy flexibilis, speciális cementkeverékkel impregnált 3D-s szövet, mely terítése és hidratálása után vékony, rendkívül tartós, nagy terhelhetőségű víz- és tűzálló kéregbetont formál. Lényegében, feltekercselt nyers beton kompozit. A technológiája gyors, egyszerű és környezetbarát építőipari alkalmazásokhoz ad különleges megoldást. A Concrete Canvas® (CC) egy flexibilis speciális cementkeverékkel impregnált szövetszerkezet, mely hidratálása után egy vékony, rendkívül tartós, nagy terhelhetőségű víz- és tűzálló kéregbetonná keményedik. A CC-vel nagy munkaterület és keverőgépek nélkül lehet betonozni. Csak terírtse le a betonpaplant és locsolja meg. A CC speciális cementkeverékkel töltött 3-dimenziós szövetszerkezet. Az egyik oldalán a PVC fedőréteg teljes vízzáróságot biztosít. Hidratálni lehet vízszórással, vagy teljes vízbemerítéssel. Kötés után a szálszerkezet megerősíti a betont, megakadályozva a repedezést biztonságos felhasználhatóságot ad. A Concrete Canvas® GCCM a CC5TM, CC8TM, és CC13TM elnevezéseknek megfelelően 5, 8, és 13 mm vastagságban készül.

Magyarországon több helyszínen is alkalmazták már a betonpaplant: 

2017. Márciusban újabb területen alkalmazták a betonpaplant.Közel 30 méter hosszon lecsúszott támfal és úttest újjáépítésének idejére, kimosódás és kipergés elleni védelem céllal, a munkagödör ideiglenes rézsűburkolására fektettek CC-t. A várhatóan két hónapig eltartó új támfal-építési munkálatok után a betonpaplant elbontják, elszállítják.

2016 november második felében a Gellért-hegyi Sziklatemplom külső barlangjának karbantartási munkálatai során a kivitelező egri Habbeton Kft. közel 10 m2 CC5TM betonpaplant alkalmazott a lazább, mállékonyabb felületek pergésvédelmére.
Három felületrészre, a CC-t a vízzáró fóliás záró-rétegével a falra fektetve, menetes szárakkal és ragasztással rögzítették. A vízkezelését permetezővel és szórófejes locsolóval végezték.
A kivitelező innovatív technológiák iránti érdeklődése, valamint a kivitelezési határidő szorítása, illetve más technológiák nagyobb időigénye miatt választotta a CC alkalmazását, amely a szakemberek elmondása szerint praktikus, egyszerű és költséghatékony megoldásnak bizonyult.

2016.november 8-án lerakták az első 50 métert Magyarországon is a betonpaplanból.

További információ a betonpaplanról a termékeinknél talál.

Kérjük segítse munkánkat egy igényfelmérő kérdőív kitöltésével a betonpaplanról. A kérdőívet kitöltheti online. itt